fredag 16. oktober 2009

Clemet om LOs makt

Dette er riktignok deprimerende lesing, men veldig viktig. Hvorfor er det ingen politikere som vil snakke om en økning på 30 milliarder i økte trygdeutgifter neste år? Clemet skriver:


"I dag finnes det nemlig ingen - jeg gjentar ingen - partier på Stortinget som mener at det er fornuftig å foreta kutt i sykelønnsordningen. Mitt tips er at det nok finnes en del stortingsrepresentanter (og regjeringsmedlemmer) som mener det, men de holder altså munn.

Poenget er nemlig at LO i denne saken står over både Regjeringen og Stortinget. LO har så mye makt og har vist at den kan brukes så rått at ingen politikere tør å si det stadig flere forstår: Sykelønnsordningen kan ikke fortsette å være like generøs. Det må foretas en innstramning."


http://clemet.blogg.no/1255678100_lo_som_overdommer.html

Det er nok flere enn LO som må ta litt av støyten her. Partiene som ikke er direkte avhengig av LOs støtte har også et ansvar for å snakke ut om viktige problemstillinger. Jeg la merke til dette i valgkampen også - INGEN POLITIKERE (som jeg kan huske) snakket om de økende trygdeutgiftene. Det de snakket om var hvorvidt man ville ta fra eller bevare "felleskassen". Ingen problematiserte at denne "felleskassen" etter all sannsynlighet kommer til å måtte økes dramatisk de neste årene.

Ingen kommentarer: