torsdag 11. februar 2010

Hjemløse og litt ketchup

Etter å ha hørt/lest halve What the Dog Saw and Other Adventures av Malcolm Gladwell sitter jeg igjen med masse rart. En av tingene er om hjemløse i USA. Først og fremst er det verdt å bite seg i at de aller fleste ikke er permanente hjemløse. Faktisk er majoriteten kun hjemløse én dag. Det er ikke så sykt. Det overraskende er hvor mye de resterende koster samfunnet. Selvfølgelig er det trist at et liv tilbringes på gaten. Det overraskende er å faktisk se på summene det koster å behandle disse personene.
It cost us one million dollars not to do something about Murray
sier en av de som kjente "Murray" i boken. Han mener det bokstavelig. Det kostet samfunnet mange millioner å ikke gjøre noe med denne Murray. Budskapet er at det "lønner seg" å sette inn mange ressurser for å gjøre noe med problemet snarere enn å kun håndtere det. Fascinerende stoff.

PS: Av denne boken har jeg også lært om ketchupens perfeksjon. Salt, søtt, syrlig og fylde(?) i ett. Det setter barn i stand til å kontrollere måltidene sine (feks når de får fisk kan de ta litt ketchup på så glir det ned).

3 kommentarer:

Kristian sa...

Let them eat ketchup.

Tom O. Johnsen sa...

Det kan virke som Marie Antoinette(?) hadde levd lenger om hun kunne tilby ketchup! Let them eat ketchup indeed.

Tom O. Johnsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.