torsdag 18. februar 2010

Kvotering på Politihøyskolen

Denne artikkelen i Aftenposten peker på at det har oppstått et "moralpoliti" innad på Politihøyskolen. Enkelte elever blir mobbet ettersom de kommer inn på grunn av kvotering og ikke tilfredstiller de opprinnelige kravene. Det hele synes å undergrave respekten for yrket. At man kan lempe på norsk- og fysiske krav er betenkelig spør du meg.

Det er en enda en historie å fortelle. I følge tre politistudenter så er det visstnok tre grupper man ønsker å se i politiuniform. Den sistnevnte kom overraskende på meg.

"Hverken Kolstad, Mikael Rahmanian, Simon Haveland eller Magnus Kock fikk dispensasjon fra kravene da de kom inn på skolen. De går i tredje klasse, mens det var i fjor at skolen begynte å gi mange dispensasjoner. Totalt ble 67 av 552 studenter tatt opp på særskilt grunnlag i fjor. Kock peker på at det ikke bare er personer med minoritetsbakgrunn blant disse, men også kvinner og personer fra distriktene".


Med andre ord er det tre grupper som kvoteres inn i polities: Folk med minoritetsbakgrunn, kvinner og folk fra distriktene. Som jeg skrev overfor, det siste overrasker meg. Hvis det er sant så er det mildt sagt overraskende. Samtidig er det utrolig kjipt for de mennesker som er kvinner, har minoritetsbakgrunn eller kommer fra distriktene som faktisk har oppfylt det som kreves for å komme inn på Politihøyskolen.

Ingen kommentarer: